23/4/15

Fran Güells: "Ni t'imagines les ganes que tenim de guanyar"


El seleccionador Fran Güells ha explicat que la sub 12 femenina està molt motivada per encarar el Campionat d'Espanya que se celebra del 24 al 26 d'abril a Riudoms.
Com veus a les jugadores?
Les veig molt motivades i molt obedients amb el treball que estem fent i amb el que els hi demanem. Ens interessa aquesta actitud per després poder competir amb les necessitats i les exigències que demana un campionat com el que disputarem en uns dies.


Com esteu preparant aquest campionat?
Fa dos o tres mesos vam començar a fer una gran selecció de jugadores per treure les millors de Catalunya. A través dels partits que havíem vist prèviament i amb els entrenaments que hem fet, hem intentat escollir les 14 millors. A més a més, ens hem preparat en diferents sistemes de joc o formes de jugar per poder afrontar amb millors garanties el campionat.

Quin és l'objectiu del campionat?
Venim a guanyar, és l'objectiu principal. I després, a base de jugar en el campionat, créixer com a equip, tal com ho estem fent amb els triangulars realitzats. L'objectiu principal, però, és guanyar i deixar bé a Catalunya, que és el que estem intentant fer des de fa anys.

Catalunya ha jugat tres finals i n'ha guanyat dues. Aquest any veus possible aixecar la tercera copa?
Portem esperant aquest campionat des de fa temps i no et pots ni imaginar les ganes que tenim d'aixecar la copa. Així que esperem fer-ho bé.

Les jugadores són conscients de la importància d'aquest campionat?
Des de la primera selecció de 39 nenes, ja els hi he demanat l'exigència necessària explicant que és un campionat important per a nosaltres perquè, a més, és el primer campionat que juguem a casa. Per tant, la quantitat de gent que ens veurà, familiars, amics de les jugadores... també li fa agafar rellevància. És a dir, que des del primer moment les estem preparant per aquesta cita.

Aquest campionat d'Espanya és un bon lloc per veure el nivell de futbol femení de l'Estat?
En la sub 12 és més complicat veure-ho perquè és el primer campionat que tenen, però des de fa anys s'està veient l'evolució del campionat, que està anat cap a millor. Cada vegada costa més guanyar els partits, sigui la selecció que sigui, des d'Andalusia que sempre és favorita, a Murcia que, per història, té menys nivell, però també ens costarà un munt perquè a totes les regions d'Espanya cada vegada es treballa més bé. A nosaltres ens servirà per veure si realment estem fent un bon treball o no, tot i sabent que això és futbol i la pilota entrarà depenent de molts factors.

Què et sembla que la FCF organitzi una Jornada de Futbol Femení per incentivar a les noies que practiquin aquest esport?
Des de les seleccions també ens interessa que es facin aquestes jornades perquè es tracta de fomentar el futbol femení i arribar a un gran nombre de noies, sobretot no federades, perquè s'engresquin a jugar a l'equip del poble o de la ciutat on estiguin. Quantes més nenes juguin, més exigència hi haurà per poder competir.

El futbol femení ha canviat molt?
Ha canviat molt a nivell tècnic, tàctic, l'exigència d'elles mateixes... Abans es jugava més per amistat, per estar amb les amigues de l'escola. Ara no, ara parles amb elles, inclús les de 12 anys, i veus que realment estan interessades pel futbol. Ara volen jugar a futbol, volen ser futbolistes i tenen referents importants femenins per acabar sent com elles.

Què els hi recomanaries a totes aquelles noies que no s'atreveixen a jugar perquè encara tenen prejudicis?
El principal són les famílies. Hi ha algunes que tenen la mentalitat més tancada o amb altre parer que no volen que la seva filla jugui a futbol. Però de la mateixa manera que fan futbol, també fan bàsquet i altres esports, i no hauria d'haver cap prejudici per voler jugar. A més, també aprendran tots els valors que envolta l'esport perquè són beneficis per elles, tant socials, físics com psicològics i això s'ha d'aprofitar.

Font: FCF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...