4/2/15

Tots a punt per la 2a fase del Campionat d'Espanya Femení


Aquest cap de setmana, del 6 al 8 de febrer, es disputarà la segona fase del Campionat d'Espanya sub 16 i sub 18 femení a Vilafranca del Penedès.Ambdues seleccions femenines es planten a la segona fase del Campionat amb sis punts i amb la ferma voluntat d'aconseguir la classificació per a la fase final del Campionat.


Les vigents campiones d'Espanya sub 16 d'Espanya volen revalidar el títol aquesta temporada. La seva seleccionadora, Natàlia Arroyo, explica que "les sensacions són força positives" ja que la dinàmica que porten és bona. "Arribem al febrer amb mitja feina feta a la primera fase, però som conscients que en aquest  Campionat no pots descuidar-te ni un partit, que et calen tots els punts per passar a semifinals", explica Arroyo. Pel que fa a les rivals, la Seleccionadora considera que "tant Balears com Canàries arriben amb poques opcions de classificar-se, però això les pot fer molt perilloses".

L'altra selecció femenina catalana en competició, la sub 18, està dirigida per Lluís Cortés. El Seleccionador recorda que el seu equip "va competir molt bé a la primera fase i ara tenim ganes de guanyar i tornar-ho a fer bé". El tècnic explica que la Selecció arriba en molt bon moment a la 2a fase ja que no hi ha cap baixa.

Per primer cop, Vilafranca del Penedès acollirà una fase del Campionat d'Espanya. La regidora d'esports de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Anna Doblas, explica que estan "molt contents de ser seu del Campionat" ja que per una banda assoleixen la fita de "potenciar l'esport femení allà on és minoritari" i aconseguir "que Vilafranca esdevingui o sigui un destí turístic-esportiu". 

Per la seva banda, el president de la Fundació Atlètic Vilafranca, Antoni Osuna, està molt orgullós que el seu club pugui organitzar una fase del Campionat d'Espanya femení i n'està segur que des de l'Atlètic Vilafranca es farà el possible per fer "d'aquesta organització tot un èxit".

El directiu de la FCF i alhora delegat al Penedès Garraf, Manel Duran, explica que la Federació i per la delegació treballen per "animar als clubs de la zona a promocionar el futbol femení". Per Duran és molt gratificant poder celebrar el Campionat a Vilafranca ja que considera que "la Fundació Atlètic Vilafranca fa un treball diari molt bo i és una manera de reconèixer la feina que fan".

En la  línia de promocionar el futbol femení, el directiu responsable d'aquesta àrea de la FCF, Albert Montull, explica que "l'actual Junta Directiva de la FCF fa una aposta molt ferma pel futbol femení" i recorda que, a part del Campionat que tindrà lloc aquest cap de setmana, des de la Federació s'han creat i impulsat nous projectes per donar suport al futbol femení. Un d'aquests projectes, i possiblement el més important, és la jornada de futbol femení de l'1 de maig. "Durant un dia totes les delegacions de la FCF engeguen tots els mecanismes per aconseguir fer difusió del futbol femení i aconseguir que cada dia siguin més nenes les que practiquen aquest esport", explica Montull alhora que recorda que "les Seleccions que veurem a Vilafranca són un recull de la feina diària de la Federació i dels clubs en la promoció del futbol femení. 
Font: FCF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...