2/12/14

Futbol base, Jornada 9; grups 1 i 5 de la segona divisió aleví-infantil femení

Suspensions per la llevantada i cap resultat contra pronòstic, les novetats de la jornada 9 a la segona divisió aleví-infantil dels grups 1 i 5
Set cops va abraçar-se el CD Morell a les magnífiques
instal·lacions de Torrefarrera.
Foto: Susana Iglesias

Grup 5
Quan s’ha complert, oficialment, la primera volta de la lliga encara faltan uns quants partits per jugar de la primera; suspensions pel mal temps o per motius diversos no permeten tancar de manera matemàtica la meitat de la lliga al grup 5.
Aquesta jornada, la 9, degut a la forta llevantada, s’han suspès dos partits: el FB Solsona Arrels- AEAV Els Pallaresos, i el Soses FCF- Pardinyes CF. Partits, sens dubte, claus pel desenvolupament d’aquesta lliga; tant a la part alta de la classificació com a la més baixa.

La resta de partits sí que s’han pogut jugar.

No ha tingut massa història el jugat a Tàrrega entre l’equip local i el CE Pla d’Urgell. Tot i no estar massa lluny l’un de l’altre a la taula classificatòria, la major entitat targarina ha estat suficient per imposar-se per dotze a zero. Recordem que el CE Pla Urgell ha començat enguany la seva singladura.

Alinear cinc jugadores cadets, quan la normativa només n'admet dues,
desvirtua la competició.
Foto: Antonio Vidal
Més igualat, a priori, era el que jugaven a Fraga l’equip de casa contra la SE AEM. Les lleidatanes, sense cap cadet a l’equip, poca cosa han pogut fer contra l’equip aragonès, amb la meitat de les jugadores alineades fora de la categoria —cinc cadets—. A més, l’AEM ha iniciat enguany un projecte que, en el seu equip aleví-infantil, hi té una majoria de jugadores alevines. La enorme diferència d’edat ha intentat estar compensada, per part de l’AEM,  amb dues noies provinents de l’equip infantil femení, que juga a la lliga masculina. El resultat final, 5-1, és prou clar perquè cadascú n’agafi les seves pròpies conclusions.
Recordem que la normativa —en exclusiva per al grup 5 de la segona divisió— accepta només dues cadets de primer any (any 2000), com a màxim per ser alineades a cada partit. I que, com a cas excepcional, es pot admetre que una d’aquestes dues sigui de segon any (any 1999), sempre i quan mai hagi jugat futbol de manera federada. O que no participi en una lliga de categoria superior.

El darrer partit de la jornada s’ha jugat a Torrefarrera. El CE Mig Segrià ha rebut al CD Morell i l’equip tarragoní ha guanyat per 2-7. Tot oferir una bona resistència, res a pogut fer l’equip de casa davant d’un dels equips que lluita per la lliga i que ha estat superior al seu rival. Molt més treballat des del punt de vistà tàctic i amb jugadores molt més formades, el club tarragoní ha vençut en tres dels quatre quarts disputats, oferint una bona mostra del seu joc sòlid.

La revista digital del CD Morell femení: 

El video de les millors imatges del partit disputat a Torrefarrera entre el CE Mig Segrià i el CD Morell: 

         
      Grup 1

Curiosament, tot i la proximitat geogràfica vers el llevant català, el primer grup de la segona divsió aleví-infantil femení no ha patit cap ajornament degut al mal temps.
El CE Òdena i l’AEAV Els Pallaresos han descansat aquesta jornada i pel que fa als extrems de la classificació res a canviat.

El CF Reus s’imposava al EFF Vilanova, a domicili, per un rotund dos a set. Mentre la UE Tancat era una piconadora contra el FC Santfeliuenc: quinze a zero. Aquests dos equips semblen tenir clar que la lliga ja no és cosa d’ells; reforçant els respectius equips A quan és necessari o no fer baixar un parell de jugadores de manera puntual, encara que sigui a canvi de deixar-se algun punt pel camí.

Un dels dos clars aspirants al campionat, el Cambrils UCE, es desfeia sense cap mena de contemplació del cuer, el CF Joventut Bisbalenca, per disset a un. Aquest cop sí, el conjunt dirigit per l'Eudald Salvat ha actuat com un veritable equip i els gols han estat molt repartits.
L’emoció de la jornada s’ha viscut entre els equips situats a la zona mitja de la taula.
El Martorell AE s’enfrontava a un rival directe per la cinquena plaça com era el FC Suburense. El partit, jugat a casa del primer, s’ha resolt pels locals en cinc minuts del tercer quart. Entre el minut quaranta-cinc i el cinquanta, el Martorell ha fet tres gols i ha liquidat un partit que ja s’havia encarrilat bé al primer quart. Resultat final, quatre a zero, i ara Martorell i Suburense que només estan separats per un sol punt.

La mateixa emoció, i per plantejaments similars, s’ha viscut a Vilafranca. L’equip local s’ha imposat a un CD Fontsanta-Fatjó que sembla desinflar-se a poc a poc; ha perdut els seus darrers partits, després d’un molt bon inici de temporada.
Jordi Nogués Aymerich
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...