27/11/14

Reneix la Selecció Femenina Absoluta


La direcció esportiva de la FCF ha nomenat a Natàlia Arroyo Seleccionadora, amb Lluís Cortés de segon. La Femenina Absoluta debutarà a Barakaldo contra Euskadi, el proper dia 27 de desembre (18.30h).
Catalunya torna a tenir, des d'aquesta temporada, una Selecció Femenina Absoluta. La nova Selecció s'estrenarà en un amistós contra Euskadi el proper dia 27 de desembre a Barakaldo, el dia previ al partit de l'Absoluta Masculina a San Mamés.

Durant aquell cap de setmana s'han programat tres partits al País Basc: Euskadi-Catalunya, de futbol sala masculí (dissabte dia 27 a les 16.30h, Santurce); Euskadi-Catalunya, de futbol femení (dissabte dia 27 a les 18.30h, a Barakaldo); i l'acte central, el partit de les Absolutes de Futbol Euskadi-Catalunya (diumenge dia 28 a les 20.30h, a San Mamés).

Aposta per la gent de la casa:
La direcció esportiva de la Federació Catalana de Futbol, encapçalada per Marc Vives, aposta per l'equip tècnic que formen Natàlia Arroyo i Lluís Cortés per dirigir la Femenina Absoluta.
La Seleccionadora Natàlia Arroyo, que forma part del cos tècnic de la FCF des del 2010, també dirigeix a la sub 16 Femenina, amb la qual es va proclamar campiona d'Espanya la temporada passada. El seu segon, Lluís Cortés, es va integrar a la FCF el 2011 i actualment dirigeix a la sub 18 Femenina. Com a seleccionador, Cortés ha arribat a totes les fases finals de Campionats d'Espanya que ha disputat.
La Selecció Catalana Femenina Sènior va desaparèixer la temporada 1997/98, després de proclamar-se campiona d'Espanya, quan la RFEF va reorganitzar les categories de competició. A partir de la temporada 1998/99 la darrera categoria de competició era la sub 25 Femenina. L'últim Seleccionador de la Catalana Femenina Sènior va ser Félix Gimeno, actual president del Comitè Tècnic d'Entrenadors.

DECLARACIONS:

Natàlia Arroyo, Seleccionadora Absoluta Femenina:
"És un repte fantàstic, és un projecte que val la pena i a mi personalment em fa molta il·lusió formar part de la recuperació d'aquest partit de l'Absoluta Femenina. Serà un dia molt especial –en referència a l'Euskadi-Catalunya del proper 27 de desembre- i suposa un pas més per donar un impuls al futbol femení, més enllà de la bona feina que ja s'està fent al futbol base, per l'oportunitat que suposa de veure les millors".

"El partit contra Euskadi serà fantàstic, no només pel nivell futbolístic sinó perquè existeix una comunió especial amb el poble basc i l'escenari estarà tot entregat a un partit que esperem que sigui una festa, i això l'afició del nord sempre ho garanteix".

Lluís Cortés, segon entrenador Absoluta Femenina:
"Em fa molta il·lusió compartir banqueta amb la Natàlia i formar part d'aquest projecte d'un partit que feia molts anys que no es feia i que ens permet donar continuïtat a les jugadores que han estat durant molts anys a les Seleccions inferiors. Ara podem recuperar aquestes jugadores per un partit que serà únic i festiu".

Marc Vives, director esportiu FCF:
"L'aposta per la Natàlia Arroyo i el Lluís Cortés ha sigut una opció molt fàcil i la millor perquè són dues persones que ja fa molts anys que treballen amb el futbol femení de base català i ho estan fent molt bé. Pensem que el més lògic és premiar la gent de casa que ho està fent bé i no anar a buscar ningú de fora."

Andreu Subies, president FCF:
"El més important és tenir aquest partit contra Euskadi i recuperar la Selecció Femenina Absoluta per aprofitar el potencial que té el futbol femení a Catalunya. A partir d'ara la intenció és que aquest projecte tingui continuïtat i pugui jugar, com a mínim, un cop l'any".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...